London & Grace Kelly!

Så kom jag äntligen iväg!! Skulle ha åkt i våras men då var det nå j.. a askmoln som satte stopp.
Men i förra veckan bar det av till underbara London! Syftet med resan var bla att besöka Victoria & Albert Museum för att beskåda en utställning av stil-ikonen Grace Kellys kläder. Tyvärr fick man inte ta bilder... och väluppfostrad som man är så hivade jag inte upp kameran  en enda  gång. Vilket jag ångrar...
Vackra klänningar var det och faktiskt en del mindre snyggt också.
Hennes stil från 50-talet, välskräddat med getingmidja, tilltalar verkligen mig! Super snyggt!
Senare delen, 60-70-talet, bestod mer av lite rakare och formlösa modeller. Men sömnadsmässigt var allt naturligtvis i toppklass. Inspirerande!

 

Modeikonen Grace

Grace Kelly var den som bäst förkroppsligade 1950-talsidealet av oklanderlig perfektion. Hennes uppträdande var aristokratiskt, långt innan hon gifte sig med furst Rainier. Inom modet har vi henne att tacka för den "prydliga damens look" med pärlhalsband till jumpersetet, kompletterat med skinande vita korta handskar och naturligtvis den så kallade Kelly-bagen.

Hon bar gärna ballerinakjolar i tyll, klänningar som betonade hennes getingmidja och formframhävande baddräkter med halterneck. I filmenFönstret åt gården spelar hon Lisa Fremont som gör entré i en överdådig svartvit klänning. Det svarta sammetslivet låter oss ana lite av axlarna, och den vita kjolen består av ett flertal meter chiffong, som ger den en generös vidd. En delikat utförd svart brodyr pryder kjolens övre del, ochensemblen fullbordas med lågklackade skor och operahandskar samt pärlhalsband och pärlarmband.

... från Wikipedia

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0