Så står advents ljusen i fönstret.

Idag var det julskyltning i stan och alla människor var väl där för att få lite julfeeling kan jag tro för i min butik var det alldeles lugnt.Det gjorde inte så mycket för då passade jag på att göra lite julfint och fota lite klänningar.
Jag har ett skyltfönster i stan och där står nu min "adventsljustake". Var lite svårt att fota det eftersom de hann bli mörkt innan jag fått upp allt. Blev bara en massa reflexer från andra fönster och mest reklam för Wallins skor :) ?
Hursomhelst , ni när julskyltningen har varit så är det väl helt ok att dra igång pynt och mys även hemma? Hur gör ni?
Kramar / C


Idag blir det mötes-måndag.

Vi ska äntligen byta fönster på vår fulaste fastighet. Huset är från 1940-talet och fönsterna är stora och inte så energivänliga skulle jag tro. Etapp 1 blir övervåningen med 28 fönster och 4 balkongdörrar. Idag ska vi träffa snickaren och gå igenom offerten och upplägget.
På eftermiddagen är det sen dax för årsbokslut på KPMG. Lite nervöst eftersom det är mitt första bokslut som jag har gjort en hel del av bokföringen till. Vi har brutet räkenskaps år och jag har skött om det sen årsskiftet. Vi bytte dessutom då bokföringsmetod till faktureringsmetoden och de hela var ganska rörigt. Idag får jag väl se hur allt har gått och om jag har fått alla siffror på rätt ställe så att kontona stämmer. Lite spännande... önska mig gärna lycka till :)
Ha det gott!


Kläder från "Downton Abbey"

Eftersom jag troligtvis är född ca hundra år för sent så tilltalar förra sekelskiftet mig väldigt mycket. Och jag älskar England. När jag fick se att serien Downton Abby skulle visas så tänkte jag att jag kommer sitta bänkad! Men icke... jag ser sällan på tv och har faktiskt missat alltihop.
Förra helgen tog jag med mig ett par tjejer och körde heldag i vår huvudstad (kommer ev ett längre inlägg om det senare) och då passade vi iallfall på att besöka Hallwylska museet för att kolla in lite kläder från nämnda tvserie. Serien är det mest framgångsrika kostymdramat sedan En förlorad värld från 1981, med mer än 10 miljoner tittare.
Tycker det är underbart med alla fina detaljer man smyckade sina kläder med!
Personligen är min favorit den svarta klänningen med supersnygg rygg!
 
Och vad tycks om detta halsband som burits av någon kvinna från det Hallwylska huset?
Heeelt bedårande om ni frågar mig!  Less is more??  No,no,no...;)
 
Har fotat med ipad & iphon i svagt ljus, därav bildkvalitén.
Ojoj, nu blev det 2(!!) inlägg denna vecka, det tar sig :)
Ha en trevlig söndagskväll!
 

Den här veckan är jag målare

Jag har ju milt sagt ett omväxlande jobb, eller jag har ju ifs två jobb. Skräddare och Fastighetsskötare/förvaltare.
Som skräddare med egen ateljé och butik blir man ju, förutom skräddare,affärsbiträde, dekoratör,mönsterkonstruktris, designer och så får man fixa marknadsföringen och bokföringen.
Och som Fastighetsskötare får jag fuska mig fram i en massa olika branscher :) Den här veckan är jag målare!
En villa på tre rum och kök har fått en liten make over!
Jag har målat väggar i kök och två rum och nu återstår tapetsering av ett rum. Här kommer lite före och efter bilder:

RSS 2.0