London & Grace Kelly!

Så kom jag äntligen iväg!! Skulle ha åkt i våras men då var det nå j.. a askmoln som satte stopp.
Men i förra veckan bar det av till underbara London! Syftet med resan var bla att besöka Victoria & Albert Museum för att beskåda en utställning av stil-ikonen Grace Kellys kläder. Tyvärr fick man inte ta bilder... och väluppfostrad som man är så hivade jag inte upp kameran  en enda  gång. Vilket jag ångrar...
Vackra klänningar var det och faktiskt en del mindre snyggt också.
Hennes stil från 50-talet, välskräddat med getingmidja, tilltalar verkligen mig! Super snyggt!
Senare delen, 60-70-talet, bestod mer av lite rakare och formlösa modeller. Men sömnadsmässigt var allt naturligtvis i toppklass. Inspirerande!

 

Modeikonen Grace

Grace Kelly var den som bäst förkroppsligade 1950-talsidealet av oklanderlig perfektion. Hennes uppträdande var aristokratiskt, långt innan hon gifte sig med furst Rainier. Inom modet har vi henne att tacka för den "prydliga damens look" med pärlhalsband till jumpersetet, kompletterat med skinande vita korta handskar och naturligtvis den så kallade Kelly-bagen.

Hon bar gärna ballerinakjolar i tyll, klänningar som betonade hennes getingmidja och formframhävande baddräkter med halterneck. I filmenFönstret åt gården spelar hon Lisa Fremont som gör entré i en överdådig svartvit klänning. Det svarta sammetslivet låter oss ana lite av axlarna, och den vita kjolen består av ett flertal meter chiffong, som ger den en generös vidd. En delikat utförd svart brodyr pryder kjolens övre del, ochensemblen fullbordas med lågklackade skor och operahandskar samt pärlhalsband och pärlarmband.

... från Wikipedia

 


Augusti = bröllop & kräftor!

Att många väljer att gifta sig i augusti är nog inte så konstigt. Sommaren är här och inbjudna gäster far inte omkring på semester utan har möjlighet att närvara.  Själv fick jag nöjet att vara gäst när ErikaMattias plötsligt slog till!
Mkt trevligt.
Att välja kläder som gäst på bröllop är ju inte alltid så lätt. Får ofta höra " vill ju vara fin men inte för fin" Typiskt svenskt?? Vadå för fin? Finns det nåt att klä upp sig finare till än ett bröllop?? Verkar också som utbudet på dessa "lagom fina" klänningar är ngt begränsat. Skulle vilja utöka butiken med detta men här känner även jag min begränsning.
Man kan inte ha allt. Får inte plats. Har inte tid.
Vill man ha lite hjälp med valet av kläder  så finns det ju en del klädkoder och etiketts regler man kan kika på.
Mer om detta kan du läsa här.
Något annat som hör augusti till är väl kräftor! Härlig sensommar kväll med kräftskiva..nubbevisor,ostpajer och goa vänner! En helt annan form av trevlig tillställning. Och här brukar då klädkoden se helt annorlunda ut!! Ingen idé att vara för fin när det ska surplas och kladdas med dessa små röda ting.
Om vädret tillåter börjar man kanske kalaset med jeans och nån snygg topp. Fyller sen på med tjock tröja och strumpor och  avslutas ofta med att man är inlindad i en flecce filt.
Och det har väl sin charm det med, att det lixom inte spelar nån roll... det är ju stämningen som räknas!
(kanske något att ha i tanken även när man planerar sitt bröllop ? )
Carpe diem, mina vänner!

Juli = semester??

Jo det var väl tanken! =)
.. blev en riktig "egen-företagare-semester"
dvs. flextid med lediga lördagar!!
Så kan det gå när man har svårt att säga nej, vill för mycket (?) eller är dålig på att planera...
Så här i efterhand kan jag konstatera att jag nog har klämt in  en sådär fyra klänningar med tillhörande jackor på syfronten mitt i fulltecknade juni! Kanske inte så konstigt att det blivit mycket att sy?
Tyvärr fick jag inte sy klänningen till kronprinsessan bröllop  ;)   men väl  en uppsättning som fick mingla med kungligheter och celebriteter på Bröllops konserten som hölls dagen före Kronprinsessans bröllop! Kul!
Jag har varit dålig på att fota de jag sytt men kan ialla fall bjuda på en bild på en studentklänning jag sydde i juni.

RSS 2.0